Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Dagens Look: Festlook för Annie

maj 17th, 2011 | Posted by claras in DagensLook | Frågor&Svar | Tutorial

Annie skrev igår:

Hej! Skulle bli jätteglad om du gjorde en festsminkning steg för steg och lägger upp! Gärna lätt att göra och en ganska enkel sminkning (d.v.s inte helt svart runt ögonen så man ser ut som en panda, inte ton med glitter o.s.v) eftersom jag känner mig ganska översminkad lätt… Så är jag bara 13 år, så inte för mycket, som sagt… Men skulle verkligen bli jätteglad om du gjorde det!

Sen så undrar jag också: Vilka färger på ögonskugga passar brunetter (mörkbrunt hår med blonda slingor) och med blågrå ögon med stråk av gult och grönt runt pupillen? Tacksam för svar!

Tack för frågorna! Idag har jag gjort en look, och skrivit en liten förklaring på hur jag gjort den. Vet inte alls om det var något i den här stilen du tänkte dej, men hoppas att du gillar den!

Sedan över till frågan om ögonskuggorna, så är mitt svar tyvärr litet tråkigt: Jag brukar nämligen alltid svara att ALLA oavsett hår, ögon och hudfärg i princip kan använda alla färger. Det där med regler om färger i sminket känns litet 80-tal tycker jag, och persoligen tycker jag helt enkelt att man ska gå på det man tycker om själv.

Är man litet osäker så är olika bruna och guldiga nyanser annars det säkraste kortet, för det passar verkligen nästan alla. Själv har jag också någon typ av blandning mellan gröna och blåa ögon, och tycker jag att jag klär bäst i kallare gröna färger och bruna toner, men jag använder ändå alla andra färger på skuggor. Rosa kan jag tycka att är den färg jag passar sämst i, men även den typen av skuggor kan man med övning få att funka bra i en sminkning.Ett bra tips är annars att köpa en billig skuggpalett med många färger, och i lugn och ro testa sej fram hemma! Såna paletter finns t.ex. på www.eleven.se

Hoppas mitt svar var till hjälp!

Nu över till dagens look:

Min tanke med denna look var att göra något lagom festligt, som både är enkelt att fixa och som funkar på de flesta. Fokus ligger på kajal kring ögonen och på hy med lyster.

Dessa produkter använde jag (Förutom foundation och concealer..):

Nars Tuomota multiple bronzer (Kan ersättas med vilken annan bronzer som helst), ögonskuggsbas MAC Groundwork paint pot (Vilken annan hudfärgad ögonprimer eller krämskugga funkar lika bra), Svart mascara och kajal, Chanel Pink Pulsion läppglans (Tycker det är snyggt med litet transparet, bärig färg på läpparna, eftersom denna look annars är rätt ”färglös”. Kan såklart ersättas med vilken annan liknande färg som helst.), MAC Soft and Gentle Mineralize Skinfinish och Chanels Soleil Tan De Chanel Sheer Illuminating Fluid (Båda kan vid behov ersättas med vilken ljust beigr-guldig ögoskugga som helst.) Dessutom använde jag även lösfransar, men det behöver man inte om man inte gillar effekten det ger.

Så här gjorde jag:

1. Böjade med att lägga foundation och concealer i ansiktet, och lade samtidigt på hudfärgad primer på  ögonlocket och runt ögat. På ögonlocket applicerade jag litet Soft and Gentle MSF med en fluffig ögonskuggsborste.

2. Målade svart kajal längs med övre franskanten och i vattenlinjen, samt litet under ögat.

3. Suddade kajalen rejält med en borste (man kan också anväda tops) både på ögonlocket och under ögat, samt förstärkte linjen närmast franskanten på ögonlocket med mer kajal.

4. Applicerade mascara både på nedre och övre fransarna och lade på lösfransar.

5. Applicerade concealer under ögonen och litet puder i ansiktets T-zon.

6. Skuggade under kindbenen och hakan med bronzern. För den som vill veta mer om detta har jag gjort en tutorial om detta här: http://claras.papper.fi/2010/07/29/claras-lilla-bronzerskola-del-2skuggningar-och-litet-highlighting/

7. Highlightade uppe på kindbenens högsta pukt, på näsryggen och på hakan med Sheer Illuminating Fluid.

8. Till sist fyllde jag i ögonbrynen och målade på läppglanset!

Klart!

Share on Facebook

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz:

Papper.fi